Skip to content Skip to footer

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.pokopalisce-radlje.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj vse pogoje poslovanja. Če se s pogoji poslovanja ne strinjate vas prosimo, da nakupa v naši spletni trgovini ne opravite.

1. SPLOŠNA DOLOČILA

Spletno mesto www.pokopalisce-radlje.si upravlja podjetje Javno podjetje Kanalizacija in čistilna naprava Radlje, d.o.o, Mariborska cesta 7, 2360 Radlje ob Dravi, davčna številka: SI67401961, matična številka:  6319220000.

S spletnimi nakupi upravlja podjetje CVETLIČARNA MIRA MATEJA SENICA S.P. (v nadaljevanju: ponudnik), Glavni trg 7, 2366 Muta, davčna številka: SI26419076, matična številka: 1099914000. Ponudnik je zavezanec za DDV.

2. CENE

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo ob trenutku naročila in veljajo do razprodaje zalog. Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudbik potrdi naročilo.

3. POSTOPEK NAKUPA
  • V spletni trgovini izberete želeni izdelek in ga dodate v košarico. V košarico lahko dodate več izdelkov.
  • Vsebino košarice lahko poljubno urejate (sprememite želeno količino izdelka, ali ga odstranite)
  • Nadaljujete na blagajno, kjer vnesete podatke o plačniku in izberete lokacijo dostave (pokopališče in grob).
  • Zaključite naročilo. Na vaš elektronski naslov boste prejeli podrobnosti naročila.

Registracija kupca ni potrebna.

4. NAČIN PLAČILA,  POTRDITEV PLAČILA IN RAČUN

Na voljo so naslednji načini plačila:

  • plačilo po predračunu (Po zaključku nakupa boste preusmerjeni na stran s podrobnostmi naročila in podatki za bančno nakazilo. Podatke boste prejeli tudi na vpisan elektronski naslov).

Naročilo je potrjeno in gre v izvedbo po prejemu plačila. Račun boste prejeli po izvedbi naročila.

5. DOSTAVA

Kupec ima možnost izbire osebnega prevzema ali dostave izdelka na grob pokopališča.

Dostava izdelkov se izvaja na vsa 3 pokopališča v upravljanju podetja Javno podjetje Kanalizacija in čistilna naprava Radlje, d.o.o (Pokopališče Radlje ob Dravi, Pokopališče Vuhred, Pokopališče Remšnik).

Strošek dostave:

  • za naročila do 29,99 EUR: 7,00 EUR z DDV,
  • za naročila 30,00 EUR in več: brezplačno.

Osebni prevzem je brezplačen.

6. PREKLIC NAROČILA

Preklic naročila s strani kupca bo ponudnik izvedel nemudoma, kadar za ponudnika ne predstavlja obremenitve (že pripravljen izdelek, dostava v teku) .

Prav tako pa si ponudnik pridržuje pravico zavrnitve naročila brez obrazložitve. V tem primeru kupcu v čim krajšem času posreduje sporočilo o zavrnitvi naročila na vpisan elektronski naslov ali telefonsko številko.

7. REKLAMACIJA

Prosimo vas, da nas v primerih reklamacije kontaktirate na enega izmed kontaktov ponudnika in navedet razlog reklamacije.

V primeru prejetega poškodovanega izdelka vam v celoti vrnemo kupnino ali po dogovoru dostavimo zamenjan izdelek. V primeru povračila, je potrebno poškodovani izdelek vrniti.

V primeru, ko vašega naročila ne moremo izvesti, vam v celoti povrnemo plačano kupnino.

8. REKLAMACIJE IZDELKOV RASTLINSKEGA IZVORA

Reklamacij izdelkov rastlinskega izvora ne priznavamo, razen če se je zgodila napaka iz naše strani na primer:

  • napačen izdelek,
  • dostava na napačen grob.

V teh in podobnih primerih se reklamacija nemudoma upošteva. Ponudnik se zavezuje, da bo vse pomanjkljivosti odpravil v najkrajšem možnem času..

9. PRITOŽBE IN SPORI

Vse morebitne spore, ki bi nastali med kupcem in ponudnikom, bosta stranki poskušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu. Skladno z zakonom podjetje ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje CVETLIČARNA MIRA MATEJA SENICA S.P., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov. Platforma je potrošnikom na voljo na naslednji povezavi: spletno reševanje sporov. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.